Solpark installeras i Sevedstorp, Bullerbyn

Nu pågår byggnationen av Smålands största 1-axlig solpark utanför Mariannelund, på gården Sevedstorp! Solparken kommer att täcka över 90% av gårdens elförbrukning, på ca 55 000kWh/år. Detta ligger helt i linje med Thomas och Bibbens målmedvetna arbete. De driver deras gård helt med ekologisk inriktning gällande nötköttsproduktionen och nu även med grön solenergi!

Vi började med att montera upp ett “Teknikhus” – som kommer att inrymma all teknik.  Huset kommer även ha möjlighet att ha sittplatser för att på plats kunna hålla informations och utbildningsträffar till sommaren.

Genom att kunna öka solelproduktionen upp till 30% med hjälp av den 1-axlig tekniken gör att antal paneler kan minskas radikalt för samma mängd solelproduktion. Stativen rör sig från öst till väst, för att kunna fånga både morgon och kvällssolen. Stativen kommer att riktas mot söder i 37 graders lutning.

Ett av stativen byggt för teknisk genomgång och utvärdering.

Ett av stativen byggt för teknisk genomgång och utvärdering.

 

Byggnation av Teknikhuset

Byggnation av Teknikhuset

 

Teknikhusets interiör

 

Följ gärna vårt projekt på vår hemsida och skulle du vara intresserad att veta mer, så kontakta mig på mejlen så svarar vi gärna på Dina frågor. Du har även möjlighet att bli inbjuden till våra teknikträffar i vår och sommar 2016.

Med Vänliga Hälsningar

Dan Airosto
dan@airbysolar.se